divendres, 3 de juny del 2016

L'amic retrobat, de Fred Uhlman


L'amic retrobat
Fred Uhlman
Columna Jove

Un noi jueu que es diu Hans Schwarz té 16 anys i viu a un poble d’Alemanya. Coneix un noi de família suàbia que es deia Konradin Von Hohenfels i al cap dels dies es fan molt amics i són inseparables: ho fan tot junts. Konradin anava a casa de Hans, però Hans mai havia anat a casa de Konradin i la primera vegada que hi va anar i va vore un quadro molt semblant a Hitler, se'n va estranyar. Hans volia conèixer els pares de Konradin i es va adonar que Konradin amagava alguna cosa perquè només invitava Hans quan els seus pares no hi eren. Hans es va enfrontar un dia a Konradin i ell li va explicar tot el que passava i era que la seua mare odiava els jueus. Des d'aquella discussió ja no van tornar a ser com abans. 

Hans se'n va anar a Amèrica, va estudiar Dret, es va casar i va tindre un fill. Al cap del temps li va arribar una carta on posava noms de companys de quan era a Alemanya que havien mort i intentava no trobar el nom de Konradin i al final va acabar buscant el seu nom i posava “pres per haver assassinat Hitler”. 

A mi m'ha agradat el llibre i el recomano a la gent a qui els agraden els llibres de guerres, perquè el llibre parla sobre dos nois de diferent religió però que es fan amics igualment. Al llarg del temps el pare de Hans li diu que ha de marxar a Amèrica perquè hi havia la Segona Guerra Mundial, el llibre acaba molt tristament perquè l'amic de Hans, Konradin, mor per assassinar Hitler. 


Osama Sanhajy, 3r ESO