dilluns, 13 de juny del 2016

El diari del Greg 1. Un pringat total, de Jeef Kinney


El diari del Greg 1. Un pringat total
Jeef Kinney
Estrella Polar


Greg Heffley és gairebé adolescent, està a l'institut i té un amic, un autèntic cretí anomenat Rowley Jefferson. Encara que Greg vulgui aconseguir una xicota o semblar guai, sempre ho fastidia el seu company. Greg diu que aquest no és un típic diari, simplement les seues memòries. A l'institut hi havia una maledicció sobre un formatge; qui el toqués tindria la maledicció del formatge. Greg i Rowley a Halloween van molestar uns adolescents. Passat un temps els nois més grans els van enxampar i a Rowley li van fer empassar un tall del formatge maleït. L'endemà la gent va saber que no hi havia formatge i per deduccions van culpar a Greg. Rowley i Greg es van enfadar, però Greg va defensar Rowley de la maledicció i al final es van reconciliar. És un llibre ple d'aventures. 

A mi m'ha agradat moltíssim. Jo trobo que és una mica dur, ja que ser adolescent pot resultar molt molest. Ningú ho sap millor que en Greg. Heffley, immers en el dur ambient de l'institut, on els nois baixets que encara no han fet l'estirada, ha de compartir els passadissos amb ganàpies que ja s'afaiten dues vegades al dia. 

Jo el recomano, ja que ha estat un dels llibres que més gràcia m’ha fet. No importen les seues 217 pàgines, ja que te’l llegeixes en dos dies.


Hugo Carbó Miró, 1r ESO