dimarts, 26 de maig del 2015

Barça ou Barzakh, de Gemma Pasqual


Barça ou Barzakh
Gemma Pasqual
Barcanova


Es tracta d' un noi de 16 anys, Amadou, que viu a Dakar, la capital de Senegal. Un dia el seu amic Mabala li va dir a Amadou que volia anar a Europa perquè ell també volia anar-hi. Els dos decideixen buscar feina per poder pagar la pastera que els portarà a Europa. Amadou treballava de pescador i el seu amic Mabala del que trobava. Al final quan han reunit uns dinerets per a poder comprar-se la barca coneixen a Sanya, el senyor que els proporciona la barca i viatja amb ells. Comencen el viatge amb grans problemes i dificultats i aconsegueixen arribar al paradís, que en aquest cas es materialitza en forma de l'illa de Tenerife.

Jo el recomano més al nois joves com nosaltres ja que planteja viatges molt arriscats. A mi m'ha agradat bastant el llibre perquè conta fets reals que passen a la vida i això a mi m'agrada.


Othmane Ouhdadi, 4t ESO B


A Dakar, els xiquets corren descalços darrere d’una pilota cridant «Barça ou barzakh!», una expressió que apliquen als emigrants clandestins que ixen de les costes i que significa ‘Barcelona o mort!’. Amadou i Mabale han decidit fer seu aquest crit i embarcar-se, juntament amb Umm i Noolamala, en una pastera rumb al paradís: Europa. 

A mi m'ha agradat molt i el recomano a la gent jove perquè és una historia real i és el que passa avui en dia.

Houssain Ben Amar,  4t ESO B