dijous, 15 de març del 2012

Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll

T
Alícia al país de les meravelles
Lewis Carroll
Edicions 62

La història comença amb la imatge d'una xiqueta anomenada Alícia, asseguda en un banc a l'aire lliure, avorrida al costat de la seua germana. La germana llig un llibre "sense il·lustracions ni diàlegs", la qual cosa fa que Alícia estigui molt aburrida,quan de sobte veu passar un conill blanc amb un rellotge. Ella el persegueix i cau dintre de un cau amb el qual es transforma amb un pou profund. Dintre del d'aquest pou entra a un món completament imaginari on els animals parlen, juguen al criquet amb flamencs que s'utilitzen com malls i eriçons com pilotes, beu begudes i pastissos que la fan fer pujar i disminuir d'estatura, etc.
Al final de totes aquestes aventures resulta ser un somni de la petita Alícia.

Carroll fa una crítica a aquesta societat victoriana benestant amb paraules senzilles, amb metàfores amagades (parodiant cançons, rient-se de personatges que podrien ser reals…) com per donar ales a la imaginació dels nens i per fer-los sortir d'aquella apàtica vida rutinària.
En aquesta obra apareixen alguns dels personatges més famosos de Carroll, com el Conill Blanc, el Barreter, el Gat de Cheshire o la Reina de Cors, els qual han cobrat prou importància per a ser reconeguts fora del món d'Alícia.

Aquest llibre és molt infantil però ha influït molt a tot tipus de persones i sobretot per fer volar la teva imaginació tant per la novel.la com pels petits poemes que han anat sorgint a través d'aquests capítols.
Una novel·la, doncs, escrita per a infants, però que si un s'hi integra pot descobrir alguns passatges deliciosos. A mi m'ha agradat moltíssim i, en conclusió, el recomanaria a tot tipus de lectors. 



Alba Martínez Periche 4t ESO A