dimecres, 7 d’abril del 2010

El meu cor es diu Àfrica, de Víctor Mora

T
El meu cor es diu Àfrica
Víctor Mora
Barcanova

Si t’apassionen les novel·les d’aventures, ets un amant de la naturalesa i a sobre tens un puntet sentimental aquest llibre és ideal per tu.

En Sivilles i en Jackson tenen una empresa en la que es dediquen a rescatar avions estavellats, o almenys una part d'ells. Aquesta empresa s'anomena "Carn d'Olla Airlines". El cas és que un dia reben una trucada demanant els seus serveis: han d'anar al Congo, un país de l'Àfrica, a rescatar un avió, el Fairchild, i tot el seu contingut, un valuosíssim carregament de material informàtic. Els companys i amics de "Carn d'Olla Airlines" no s'ho pensen, accepten la feina i de seguida es dirigeixen amb un avió que en Sivilles havia arreglat(l'Antonov), cap al Congo. Hi van amb en Toni, un noi d'uns disset anys que sovint viatja amb ells en les seves missions. Un cop al seu país de destinació, aterren en un aeroport abandonat a prop d'on hi ha el Fairchild. Just baixar de l'Antonov, uns bandits segresten a en Sivilles i a en Jackson, però en Toni es pot amagar i avisar a la policia i als rangers. Aquests li diuen que els buscaran, però que els segrestadors, Linda Shing i David Pelham, són perillosos. En Toni se'n va a dormir a casa de la Goldie, una noia de Queen Dandelion que coneix allí. A la matinada, ella el desperta i li diu que agafi les coses que se'n van d'excursió. La Goldie, que té l'edat d'en Toni, al cap d'una estona, li explica que han localitzat als seus amics i que van a buscar-los. Resulta, doncs, que Madamme Shing vol capturar dos cries de goril·la, robar el carregament del Fairchild (que en realitat són animals exòtics en perill d'extinció) i fugir amb l'Antonov cap a Europa. Poden capturar els goril·les, però quan van a buscar els altres animals, Goldie, que se'ls estima molt, els ha deixat anar d'amagat. Un dels rangers dispara a Linda. Llavors detenen als segrestadors i salven a en Sivilles i a en Jackson. Els tres amics tornen a Europa, però, amb tot això, Goldie i Toni s'han enamorat.

Espero que t’hagi agradat i t’animis a comprar-lo. La sorpresa està assegurada en una novel·la d’amor i aventures al bell mig del cor de l’Àfrica.

Anna Segura 4t ESO


*Aquest llibre també l'ha llegit David Català.